2013. február 18., hétfő

Cheesecake





Cheesecake

25 dkg kakaós Hobbits keksz
10,5 dkg vaj
5 dkg enyhén sós vaj
3 doboz 265 g-os natúr Philadelphia krémsajt
17 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja, a felének a leve
1 kis doboz tejföl
1 dl tejszín
3 tojás + 2 sárgája
2 púpos tk. étkezési keményítő




A finomra összetördelt kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal és lapogassuk egy kapcsos tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe.
Egy nagy tálban keverjük ki a szobahőmérsékletű krémsajtokat a porcukorral, a citromhéjjal és lével, a tejszínnel, a tejföllel, a tojásokkal és a keményítővel. A kekszalapra simítjuk.
A tortaformát körbecsomagoljuk több réteg alufóliával és egy tepsibe helyezzük, amiben vizet öntünk a tepsi falának feléig. Kb. 75 perc alatt előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük. A közepe még kicsit remegős, lekapcsolva a sütőben hagyjuk kihűlni, majd lehetőség szerint egy éjszakát még hűtőben hagyjuk állni. (Nálam ez most elmaradt.)







Recept eredetije innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése